Wat is chiropractie

Chiropractie is een aanvullende geneeswijze aan de reguliere gezondheidzorg, die zich specialiseert in het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat, zoals nek-, hoofd- en rugpijn, en het effect ervan op ons zenuwstelsel en algehele gezondheid.

Wanneer gewrichtsblokkades in onze wervelkolom ontstaan, kunnen ze klachten als pijn en stijfheid veroorzaken. Ook kunnen ze direct invloed uitoefenen op ons zenuwstelsel. Dit komt omdat het ruggenmerg van ons centrale zenuwstelsel zich huist in onze wervelkolom. Naast pijn en stijfheid kunnen blokkades ook moeilijker aan te duiden klachten als vermoeidheid, slecht slapen en duizeligheid veroorzaken.

 

Een chiropractor kan deze blokkades lokaliseren en behandelen, zodat de wervelkolom weer vrij kan bewegen en onze zenuwen weer normaal kunnen functioneren (‘stromen’). Het corrigeren van blokkades wordt manipuleren genoemd en wordt met de hand uitgevoerd door een snelle, gedoseerde druk (impuls) aan het gewricht te geven. Dit maakt dat chiropractie een volledig natuurlijke behandelmethode is, zonder het gebruik van medicijnen of operaties.

Een chiropractor is in staat om een diagnose te stellen gebaseerd op het intakegesprek, lichamelijk onderzoek en eventuele andere diagnosticerende onderzoeken als Röntgenfoto’s, MRI scans en botscans. Na de intake word je ingelicht over de bevindingen en het verloop van de behandeling. In eerste instantie zul je intensiever behandeld worden en na verloop van tijd steeds minder frequent. Een periodieke behandeling is mogelijk ter preventie van klachten.

Online een afspraak inplannen?

Als u nog niet eerder bij ons bent geweest kunt u hieronder eerste consult aanklikken.
U kiest voor een vervolgconsult wanneer u al eens een afspraak heeft gehad met onze chiropractor. 

Geregistreerd chiropractor

ChiroCare chiropractie is aangesloten bij de
Nederlandse Chiropractie Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) welke vereist zijn om bij uw verzekeringsmaatschappij de kosten te kunnen declareren.

Scroll naar top