Behandeling en advies voor na de behandeling

Behandeling van gewrichtsblokkades
Het corrigeren van gewrichtsblokkades met de hand wordt manipuleren genoemd. Een snelle, gedoseerde druk (impuls) wordt aan het gewricht gegeven, waarbij een geluid (gasbel) kan vrijkomen. Manipuleren is over het algemeen pijnloos en prettig te ondergaan

De behandeling kent 3 fases:

1) correctieve fase
In deze eerste fase word je het meest intensief behandeld en worden de meeste correcties gemaakt. Je krijgt voorlichting, advies en oefeningen voor thuis om herhaling in de toekomst te voorkomen.

2) De stabiliserende fase
Tijdens deze fase wordt er geleidelijk aan afgebouwd om te kijken of je lichaam de correcties houdt en je het advies hebt weten te integreren in het dagelijks leven.

3) De preventieve fase
Tijdens deze laatste fase heb je de controle weer terug. Vervolgens is het preventief laten behandelen van je wervelkolom een goed idee en helpt het om je gezondheid op de lange termijn te bevorderen. De spanning die zich in je rug met de tijd opbouwt wordt dan verwijderd, voordat het uit de hand loopt en klachten veroorzaakt.

Advies voor na de behandeling
Neem rust na elk consult. Niet sporten of zwaar tillen op de dag van behandeling

  • Als je je moe voelt na een behandeling, geef er aan toe
  •  Drink veel water om vrijkomende afvalstoffen af te voeren

Na-reactie
Een na-reactie is een ‘schoonmaakactie’ van ons lichaam, waarbij afvalstoffen vrijkomen uit de spieren die anders klachten veroorzaken.

Niet iedereen heeft er last van, echter is het wel mogelijk. Een na-reactie kan intreden op dezelfde dag of de dag na de behandeling en uit zich als vermoeidheid, spierpijn of hoofdpijn gedurende 1 à 2 dagen.

Verbetering
Veel mensen voelen direct verlichting na een consult, terwijl anderen dit pas na meerdere sessies ervaren. Dit hangt van meerdere factoren af. Je chiropractor kan je hierover een indicatie geven.

Online een afspraak inplannen?

Als u nog niet eerder bij ons bent geweest kunt u hieronder eerste consult aanklikken.
U kiest voor een vervolgconsult wanneer u al eens een afspraak heeft gehad met onze chiropractor. 

Geregistreerd chiropractor

ChiroCare chiropractie is aangesloten bij de
Nederlandse Chiropractie Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) welke vereist zijn om bij uw verzekeringsmaatschappij de kosten te kunnen declareren.

Scroll naar top