Kinderchiropractie

Je leven lang lekker in je vel
Mensen van alle leeftijden kunnen met chiropractie behandeld worden. De jongste die we ooit bij ChiroCare hebben behandeld was 14 dagen oud en de oudste 94 jaar! De technieken die we toepassen verschillen wel per fase waarin je zit. Zo is de druk die we uitoefenen op de gewrichtjes van een baby veel zachter. Het is vergelijkbaar met dezelfde druk wanneer je je vinger op je oogbol legt. In dit stuk focussen we op de leeftijdsgroep 0-18 jaar, de fase waarin de groei van je wervelkolom centraal staat.

 

Geboren worden
In de buik van de moeder kan een baby al veel te verduren hebben gehad, bijvoorbeeld als ze in de verkeerde positie (stuit) liggen. Vervolgens is geboren worden voor een baby een traumatisch proces. De schedel en nek krijgen veel druk te verduren terwijl ze door het geboortekanaal naar buiten geperst worden; zeker als dit ‘te snel’ gebeurt en er te weinig tijd is om te wennen aan deze drukverandering. Eenmaal met het hoofdje naar buiten, kan er hard aan de baby zijn getrokken door een arts of verloskundige (met of zonder zuignap). Hierdoor kunnen ze nek-, schouder- of rugpijn hebben, wat zich later onder andere in veel en ontroostbaar huilen kan uiten.

Als baby naar de chiropractor
Er zijn over het algemeen twee redenen waarom baby’s bij de chiropractor komen; ter controle na de bevalling en wanneer ze klachten hebben (de huilbaby).

Signalen van een ongelukkige baby
Er kunnen naast huilen ook andere tekenen zijn dat een baby niet lekker in zijn of haar vel zit. Bijvoorbeeld dat een baby een voorkeurshouding met de nek heeft, onrustig en snel geïrriteerd is, problemen met voeden of met aan- en uitkleden heeft, de rug steeds overstrekt of een lage weerstand heeft.

watischiropractie

Blije baby en ouders
Chiropractie kan veel voor een baby en dus ook voor de ouders betekenen. De chiropractor kan problemen aan de wervelkolom en het zenuwstelsel opsporen tijdens een orthopedisch en neurologisch onderzoek en het met veilige en rustige technieken behandelen. Over het algemeen zijn baby’s niet lang onder behandeling bij een chiropractor, omdat zij zich snel herstellen.

Peuter en kinderen , vallen en opstaan
Dit is de fase van veel vallen en opstaan, waarin het belangrijk is dat je rug recht groeit! Bij ChiroCare zien we peuters en kinderen voornamelijk om twee redenen. In eerste instantie komen veel kinderen omdat ze klachten hebben, zoals nek- en rugpijn. Veelal door een ongelukkige, harde val of door hobby’s als judo, turnen en voetbal. Ook kinderen die bedplassen of kinderen met ADHD of autisme hebben er veel baat bij als hun nek en rug gecorrigeerd worden.

Preventie
De tweede reden waarom peuters en kinderen ons bezoeken is uit preventie.
De ouders zijn al patiënt bij ons en hebben zelf rugklachten of een rugafwijking. Bij hun kroost willen ze dit vroeg de baas zijn. Deze kinderen zien we gemiddeld 2-4 keer perjaar.

Tieners
Steeds meer tieners hebben last van stressklachten door bijvoorbeeld de scheiding van hun ouders, druk van en op school of door het puberen. Rugklachten komen op deze leeftijd ook voor, vanwege het vele zitten in de schoolbanken en het dragen van een zware boekentas.

Online een afspraak inplannen?

Als u nog niet eerder bij ons bent geweest kunt u hieronder eerste consult aanklikken.
U kiest voor een vervolgconsult wanneer u al eens een afspraak heeft gehad met onze chiropractor. 

Geregistreerd chiropractor

ChiroCare chiropractie is aangesloten bij de
Nederlandse Chiropractie Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) welke vereist zijn om bij uw verzekeringsmaatschappij de kosten te kunnen declareren.

Scroll naar top